Fakta?

VARFÖR kan folk inte ta till sig fakta? Det är fullt ok att ta 1-2 glas vin, 1-2 gånger i veckan UTAN att b ebisen påverkas när man ammas. Det står på livsmedelsverkets hemsida och allt.

En kvinna ska inte behöva sluta amma för att kunna dricka ett glas vin till maten då och då.

Man anser nu att forskningen stödjer att mamman kan dricka 1-2 glas vin 1-2 gånger i veckan medan hon ammar utan att riskera att barnet påverkas av det.

När mamman dricker alkoholhaltiga drycker så får mjölken samma alkoholhalt som mammans blod.

Om mammans blod innehåller bortåt 2 promille så är hon kraftigt berusad. Hennes bröstmjölk innehåller då också 2 promille alkohol, vilket ger en definitivt försumbar mängd alkohol som barnet skulle få i sig om det ammades just då. (lättöl och lättcider innehåller 2,25% alkohol, vilket alltså är 10 ggr så mycket som bröstmjölken innehåller, för att göra en jämförelse)

Värt att minnas är dock att den eventuella berusning som följer på alkoholintag kan vara betydligt mer skadlig för barnen än att ammas med lågt alkoholhaltig bröstmjölk.

Kom bara ihåg att fortfarande gäller nolltolerans för alkohol medan kvinnan är gravid!
Medan kvinnan är gravid får fostret samma promillehalt i sitt blod som kvinnan får och detta kan orsaka fosterskador av varierande grad.

Och en sak till. Är ni så fega att ni måste ni vara anonyma när ni kommenterar så behöver ni inte kommentera alls.


Kommentarer
Postat av: Anonym

det påverkar visst. fråga din bm själv! du får tillochmed en bok när du har fött på bb att det står vilka saker som går över i mjölken och alkohol är en av dom sakerna även om det är en liten dos. men vill du skada ditt barn.

2009-03-22 @ 16:01:40
Postat av: Denise

Man ska inte tro på allt man läser :) Jag skulle aldrig dricka om jag ammade iaf. Men det är väl upp till var och en om man vill riskera det!

2009-03-22 @ 19:38:21
URL: http://dlinderoth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




Trackback