Core träning..

Nu ska jag ge lite tips till alla er som fött barn. Visst är den lilla (eller stora) putmagen riktigt störig? Speciellt på oss smala för då ser det ut som att man är gravid i 3 månaden när man har ätit. Och den är även lite plutig på morgonen. Core träning är då den bästa för alla som fått barn och vill få platt mage igen. Då tränar man alla magmuskler samtigt och i synnerhet musklen som sitter runt magsäcken som en korsett. Är den o tränad så orkar den inte hålla in magsäcken och det är det som gör att man får putmage. Så här är lite övningar du kan göra med och utan boll för att träna upp din core muskulatur.

Dom här övningarna är självklart väldigt bra för dom som inte har fött barn också.


Core-övningar:

Rumplyft

Ligg på en mjuk matta med nacke, huvud och axlar och låt rumpan vila på golvet med knäna upprätt. Pressa sedan upp med hälarna så du kommer i 90 graders vinkel med knäna och kroppen är helt rak som på bilden. Gå sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen.
rumplyft övning


Bollbalans

Lägg bollen under magen och höfterna och håll balansen med händerna i golvet. Låt kroppen vara rak med benen ovanför golvet i upprätt position. Håll kvar i samma ställning i 20-30 sekunder och vila sedan ut för att upprepa övningen.
bollbalans övning Core-träning

Bryggan
Ligg på en mjuk matta med händerna längs sidan, ryggen vilandes på golvet och knäna böjda. Låt sedan överkroppen gå upp i rät position med knäna. Återgå sedan till utgångspositionen och upprepa övningen.
Bryggan övning Core-träning

Plankan
Börja med att ligga på en mjuk matta med dina underarmar pekandes framåt och fötterna ihop. Lyft sedan upp kroppen med hjälp av dina underarmar och tår så du håller en så rak position som möjligt.
Plankan övning Core-träning


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




Trackback
RSS 2.0