Ben och rumpa..



Här några övningar för ben och rumpa som jag älskar.
Man får ordentlig träningsvärk dagen efter. :)


Utfall:


Börja med att stå rakt med benen axelbrett isär. Ta sen ett steg utåt och böj benen så att dom är i en 90 graders vinkel. Ta sedan sats med främre benets häl och tryck dig uppåt igen. Reptera 10 x 3 (eller 15x3 om du vill). Vill du göra det jobbigare så håll en hantel i vardera hand. Den här övningen tränar rumpa och framsidan av låren.


Knäböj:


Dtå rakt med fötterna axelbrett isär. Böj dina knän så lågt du kan, som om du skulle sätta dig på toaletten. Tryck sen ifrån med hälarna för att komma tillbaka till utgångpositionen. Repetera 3x10 (eller 15x3 om du vill). För att göra det jobbigare, håll en hantel i vardera hand. Den här övningen tränar rumpa och ben.


Raka marklyft:



Starta med att stå rakt med benen axelbrett isär. Kom ihåg att spänna magen under övningen. Ta ta i din skivstång med valfri vikt, eller dina hantlar. Böj ryggen helt rakt framåt genom att böja höftleden. Benen ska nästan vara helt raka. Aktivera lårens baksidor och återgå sen till start position. Sen här övningen tränar baksida av lår och rumpan. Den tränar också ländryggen lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




Trackback
RSS 2.0