Bleknings tips..


Några råd att följa när du ska bleka håret hemma.


¤ Vill du ha ett bra blekningsmedel ska du välja mood ultra blonde. Eller depend. Depend är snäpper bättre men också lite svår att få tag på nu förtiden. Men mood ultra blond finns i nästan alla mataffärer.

¤ Vänta 3-4 veckor mellan varje blekning. Då hinner håret repa sig lite och håret blir inte "mättat" somd et skulle blivit om du blekt det flera dagar på rad.

¤ Läg blekningsmedlet i på det mörka partierna först och sen på resten. Då blir resultatet jämnare än om du skulle lagt i blekningen i hela håret direkt. Har du lika mörkt hår över allt så lägg i topparna först. Dom sletna partierna suger åt sig färgen mindre än det friska håret.

¤ Använd mycket inpakningar mellan blekningarna. Allt för att håret ska få en chans att repa sig lite.

¤ Klipp av topparna som är jätte sletna och ser brända ut. Det är inte lönt att du sparar det håret för det kommer brytas av ändå och göra så att håret fortfarande ser frissigt ut. Då är det lika bra att du klipper av det sletna då händer inte det.

¤ När du väl har fått ditt hår blont, ta väl hand om det. Använd inpackningar 1-2 gånger i veckan. Kamma inte håret när det är blött. Ett blött hår är mycket skörare än tort. Och försök att inte platta det och föna det för mycket. Om det måste göras använd värme skydd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




Trackback
RSS 2.0