Lång text om min dottter och soc.

 
För mer än ett år sen, den 13:e juli gjorde jag något som jag ångrar idag (fast än jag VET om att det va det bästa beslutet då), jag lämnade bort min dotter till en fosterfamilj. Jag har som jag skrivit tidigare en sjukdom som heter bipolär, där jag pendlar mellan att vara mansik, normal och sjukt depprimerad. Jag hade för låg dos på min medicin så jag blev bara mer och mer deprimerad. Så mycket att jag började tänka självmord. Jag klarade inte att ta hand om min dotter. Min fina ängel som förtjänar allt i världen.
 
Jag lämnade bort henne TILLFÄLLIGT men sen när jag ville ha tillbaka henne, när jag mådde bra igen. Ville dom vänta hela tiden. När jag väntat några månader vill jag inte vänta mer. Jag hade fått rätt dos medicin och mått bra ett bra tag. Jag trodde ju liksm att jag skulle få tillbaka henne när jag ville, då dom sa det.
 
Vi gick till förvaltningsrätten med det där soc tog upp vart lilla minsta fel jag någonsin gjort med Melanie. Som att typ missa en tid till bvc som jag bokade om och kom på sen. För att ta ett exempel. Förvaltningsrätten brydde sig dock inte om det utan dom tänkte bara på att det skulle gå 6 månader minst eftersom min läkare sa att man kunde se resultatet av min medicin först då. Vi väntade och i maj i år va det dax att få hem henne. Dom ville att det skulle bli en mjuk övergång och det ville vi med. Så vi utökade tiden till att ha henne varannan helg. Och nu ska vi öka det till varannan helg och någon dag i veckan. Jag börjar bli otålig nu då det tagit överdrivet lång tid.
 
Men vi ska få hem henne nu. Dom sa att dom ville att en familjepedagog skulle först komma någon timme till oss för att se hur vi tar hand om melanie. Jag bryr mig inte då jag vet att jag och mitt ex gör ett bra jobb. Vi har gått en föräldrarkurs (som soc) ville så säger familjepedagogen att jag gör fel så är det ju isåfall den andra familjepedagogen på föräldrarkursen som lärt oss fel. För vi gör precis som han har lärt oss.
 
Jag saknar henen så mycket att det gör ont och varje gång hon ska åka hem blir jag så ledsen. Jag visar det dock inte då utan tar det när hon åkt. Hon är verkligen den finaste och SNÄLLAST tjejen man kan tänka sig. Jätte rar och artig. Skjuter soc fram det så att vi inte får henne innan jul kommer vi gå till förvaltningsrätten igen. Då kommer vi garanterat få rätt och få hem henne men jag tänkte att vi gör som soc säger ett tag. Det är ju enklare att få hem henne på det sättet än att åka till rätten.
 
Jag har fått mycket skit för detta. Blivit kallad dåliga mamma, att jag inte borde få hem henne för hon hade inte haft det bra hos mig och att det är synd om henne som har en mamma som mig. Att jag aldrig skulle skaffat henne. Det gör så sjukt ont att höra det. Jag VET att jag är en bra mamma. Jag blev bara depprimerad.
 
Jag älskar verkligen min dotter, Och jag gör allt för henne.

Kommentarer
Postat av: Anonym

svar: tack så mycket :)

2012-10-03 @ 19:46:25
URL: http://nattstad.se/angelicajakobsen
Postat av: Louise

JAG HÅLLER TUMMARNA FÖR ER!
Ni har gått igenom mkt och visat styrka och uthållighet?
Kärleken för din dotter lyser igenom orden du skriver.
Att vara sjuk är inte roligt!
Och om du mådde så dåligt då, så tycker jag du gjorde rätt val för din dotter!
Men nu när du fått hjälp och mår bättre så är de klart nu ska få vara med henne igen!
Du är ju hennes mamma!

Ni var verkligen lika på bilden! Jätte söta!
Kram på er!

2012-10-03 @ 19:50:58
URL: http://fancylilly.blogg.se
Postat av: Jarina

Svar: Tack tack :)

2012-10-03 @ 20:01:32
URL: http://jarinafoto.blogg.se/
Postat av: Moa Simborn

Jag förstår dig precis med allting! Hoppas att ni får tillbaka henne snart! hur gammal är barnet nu?
Lycka till!!

2012-10-03 @ 20:05:44
URL: http://moasimborn.blogg.se
Postat av: Sofia

Förstår att de inte vill lämna tillbaka henne med en gång men det är ju bara sjukt att det ska ta sådär lång tid. Och man är absolut inte en dålig mamma för att man lämnar bort sin dotter när man inte kan ta hand om henne fullt ut, snarare tvärtom! Hoppas det ordnar sig snart!

2012-10-03 @ 20:20:44
URL: http://sofiawu.blogg.se
Postat av: fredrica

Fin blogg, kika gärna in på min. Bara bloggat några dagar :) kram!

2012-10-03 @ 20:25:29
URL: http://fredricalindstrom.blogg.se/
Postat av: Alicia

Sv: Haha okej! ;-)
-
Frågestund hos mig. Om du inte har nån fråga så bläddra gärna i arkivet så kanske nån fundering dyker upp. Om du gillar bloggen så följ den genom att klicka på den rosa iconen under headern där mina antal följare står <3

(ursäkta om du har fått dubbel reklam)

2012-10-03 @ 20:32:25
URL: http://aliciadala.blogg.se
Postat av: Hanna

Hejhej! Kika gärna in på min blogg där jag uppdaterar dagligen om One Direction! :)

2012-10-03 @ 21:14:02
URL: http://www.onedsweden.blogg.se
Postat av: Ebba M

SV: Åh tack snälla!
Lycka till med din fina dotter<3

2012-10-03 @ 21:19:21
URL: http://iphotography.blogg.se
Postat av: Betty

Keep fighting! Sjukt bra gjort av dig att fatta beslutet från första början, det visar verkligen att du ser till din dotters bästa och sätter henne först. Så gör en jävligt bra mamma. Lycka till med fortsättningen :)

2012-10-03 @ 21:50:52
URL: http://bettybenz.blogg.se
Postat av: kiwiberries

låter jobbigt <3 hoppas allt går bra!

2012-10-03 @ 21:56:40
URL: http://kiwiberries.blogg.se/
Postat av: Mathilde

Det är inte lätt, hoppas att allt kommer att lösa sig så både du och din dotter kan bli lyckliga och glada. =D

2012-10-03 @ 21:56:52
URL: http://carmenmathilde.blogg.se
Postat av: Magnus Jonsson

Väldigt gripande läsning, samtidigt kan jag bara hålla tummarna att du skall få tillbaka din dotter. Så ni får uppleva resten av era liv tillsammans. Mina tankar är hos dig i din kamp emot myndigheterna, keep strong and don´t give up. Styrkekram!!!!

2012-10-03 @ 22:04:56
Postat av: Annie

<3 Ursch och fy vad hemsk situation. Jag håller mina tummar för att soc agerar snabbt och att ni har henne hemma permantent långt före jul. Att ni kan sitta tillsammans i morgonsoffan och följa adventskalendern. Jag har inga egna barn, men jag tvivlar på att det finns "rätt och fel" när det gäller barnuppfostran. Det ända jag är säker på är att allt är rätt, om det görs med kärlek, och allt är fel, om det görs utan omtanke och kärlek. Sänder alla mina tankar till er som stöd. Du är en bra mamma, som älskar din dotter och satte hennes bästa i fokus. Det var verkligen bra gjort. Var stolt över dig själv och se framåt. Ni har många underbara år framför er.
Kramar!

2012-10-03 @ 22:16:02
URL: http://selain.blogg.sen.blogg.se
Postat av: Des Ohlsson

ush vilken jobbig situation! Men måste kännas underbart nu när det går åt rätt håll i alla fall. All lycka till er! :)

2012-10-03 @ 22:33:21
URL: http://desan.blogg.se
Postat av: Sara Olsson

Hej! Ja, det ska bli kul och se honom spela i helgen! Fin blogg du har! :-)

2012-10-03 @ 22:36:57
URL: http://sararodett.blogspot.se
Postat av: jenny

Måste säga att även om jag inte känner dig så är du en skit bra mamma, för en bra mamma ber om hjälp om det behövs även om man måste lämna bort dom under en tid. Så du får många + poäng från min sida. Bra gjort och jag tror att ni kommer att klara er galant när hon kommer hem igen på heltid för en bra mamma gör allt för sina barn och det gör du =)

2012-10-04 @ 00:28:20
URL: http://jennytsf.blogg.se
Postat av: Hanna Karlsson

Håller tummar och tår att ni får hem henne snabbt!

2012-10-04 @ 06:22:44
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Denise 23 - mamma till Kevin 6 och tjejen i magen

Att du lämnar ifrån henne under den period i ditt liv då du inte mått bra anser jag som starkare än att ha henne hemma i någon miljö som hon kanske hade mått dåligt av att vistas i.

Klart att folk anser att man är dålig förälder, speciellt de som inte är insatta i situationen - och speciellt de som inte känner dig personligen. Det är ju så himla lätt att döma någon på utseende och rykte idag.

Jag är också en dålig förälder enligt många, exempelvis min syster som skulle anmäla mig till socialen för att jag var femton och gravid. Det är bara sjukt att man tar till sig allt det negativa som en svamp och struntar i att ta till sig det positiva. DU VET att du är en bra mamma. Och DU kan bevisa det för alla om det skulle behövs. Och säkert 99% av dina läsare VET att du kommer klara det. Och den procenten som inte gör det dömer dig på fel sätt.

Man kan se både din kärlek till din dotter, din ångerfullhet och din styrka att vilja klara av det i denna text du skrivit.

Vad jag däremot tycker är fel är att man ska straffas när man ber om hjälp och straffas när man inte gör det.

STÅ PÅ DIG!

2012-10-04 @ 07:00:45
URL: http://familyportrait.blogg.se
Postat av: Madeleine - I always do it my way!♥

Så otroligt bra skrivet av dig! Hoppas att allt går bra & att du får hem din dotter, du förtjänar att få hem henne!

2012-10-04 @ 08:37:45
URL: http://madelajnee.blogg.se
Postat av: Frida

Sv: Ja det var roligt :)

Vilket äkta och känslomässigt inlägg. Jag skulle snarare säga att genom att du gav bort henne då du inte själv hade möjlighet att ge henne allt som hon förtjänar, så gör det dig till en bra mamma!
Kämpa på och hoppas att du får hem din fina dotter snart!

2012-10-04 @ 09:00:31
URL: http://blogg.fotografia.se
Postat av: Anna T - Nörd och Filmskapare

Jag tycker att beslutet du tog att lämna bort din dotter tillfälligt eftersom det var bäst för henne, var väldigt starkt! Det visar på att du är en bra mamma som tänker på hennes bästa och det är också väldigt starkt av dig att försöka följa socs regler när det tar sån tid. Håller tummmarna!

sv: Det är Tillbaka till framtiden :D

2012-10-04 @ 11:31:43
URL: http://www.annatjernstroms.blogg.se
Postat av: Check out the life of jasmina

Oj så sorligt. Hoppas du får hem henne snart!

2012-10-04 @ 12:52:43
URL: http://www.jasminabrundin.blogg.se
Postat av: sanna hyvärinen

fan vad irriterad jag blir när jag läser det där, det är ju ditt barn, och du har väl rätt att få ha din lilla dotter nu när du är friskare osv :/ hoppas du får henne snart! hon saknar nog dig lika mkt som du saknar henne! massa kramar

2012-10-04 @ 13:58:03
URL: http://socosy.blogg.se/
Postat av: malin lidman '

håller tummarna för er, du borde verkligen få ha din egen dotter ifall du vill, fortsätt kämpa & ge inte upp fina du! <3

2012-10-04 @ 17:40:31
URL: http://mmalinlidman.blogg.se
Postat av: Amanda

Alltså att du lämnade ifrån henne då bevisar ju bara att du är en BRA MAMMA! Ska maila en historia till dig om soc men vill inte skriva det här.. kram på dig och jag håller tummarna!

2012-10-04 @ 23:26:21
URL: http://www.nattstad.se/typamies
Postat av: Sophia

Vilken fin text du skrev, med tårar i ögonen och en bebis i famnen måste jag skriva att vilken kämpe du är. Har kikat in på din blogg i några veckors tid nu. Känner att efter detta inlägget fick jag se ett mera djup i dig. Vilken kämparglöd & styrka du har i allt du gör. Vill bara önska dig lycka till med allt, jag kommer att hålla min tummar HÅRT för din skull när det gäller din dotter. Kram Sophia "tvåbarns mamma"

2012-10-05 @ 04:24:40
URL: http://Fiaochnea.blogg.se
Postat av: MP69

Vissa inom sociala är konstiga.
Det gick säkert på en timme att lämna din dotter till fosterfamiljen, ingen tillvänjning.
När hon ska tillbaka till förälder, då krävs det?? Oförsvarbart.

Dr.Phil sade i en av sina shower att om man skulle ta barn från mammor som mår dåligt psykiskt någon gång med sina små barn, så skulle man få omplacera mer än hälften av alla barn i USA.

Det är så tråkigt med dessa socionomer som inte har tillräckligt bra utbildning, får bestämma så här.

Nästa gång du kommer i "depp" period bör du överväga att inte söka hjälp. De kan inte se på få besök hur du mår och lägga det mot dig. Tänk alltid på att det "deppet" går över. (Endast fåtal med "Suicide" tankar, genomför sin tanke. Barn är en bra drivmotor i livet.)

Om du går till 10 psykläkare då kommer du få säkert lika många diagnoser. Det finns inga medicinskt säkra metoder att bestämma diagnoser.

Barn mår bättre hos förälder än hos andra, så länge man inte låter barnet bli ens psykolog.

Hoppas det löser sig snabbt och att socionomen blir av med sina barn om de nu har det.

Hälsningar
Pappan



2012-10-05 @ 08:57:47
Postat av: Sarah

Vilken underbart söt liten tjej! Håller tummarna för er! Kram

2012-10-05 @ 17:06:25
URL: http://sarsoras.blogg.se
Postat av: anny

starkt av dig att du skriver ut detta så vi läsare kan läsa det.
tycker du verkar vara en toppen mamma! du har verkligen tänkt på din dotter & hennes bästa. LYCKA TILL! :) kram!

2012-10-05 @ 19:22:53
Postat av: Karola

Ibland måste man ta svåra beslut i den stunden man befinner sig i just då! Du tog beslutet för din dotters skull! Hoppas allt löser sig för er :)

2012-10-10 @ 14:15:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




Trackback