Va försiktig med rykten.

 
Idag i skolan pratade vi om sinnesorganen och ett av dom va hörslen. Vi skulle göra en övning som handlade om hörslen och minnet. Alla i klassen fick gå ut utom en tjej. Sen fick en efter en komma in. Då va det så att vår lärare hade läst en lång text om rökning för den första texten. Att nio av tio fick kol som rökade och massa annat (haha kommer inte ens ihåg själv nu vad dom sa mer. Så fick hon säga vidare det till nästa person, och den personen till nästa osv. En hel långt text slutade med att en tjej sa till mig "nio av tio har kol, någonting, någonting. Och i slutet blev det bara "nästa nästa, du kan ta in nästa". Haha. SÅ ja vad lärde oss? Att vi hör inte allt. Vi kommer inte ihåg allt.
 
Som med rykten. En sak kan höras av någon, som sen säger vidare det till nästa person och den personen till nästa osv. Det kan te.x va att en tjej säger til en annan om att den tredje inte har en sån snygg tröja. det kan då bli sen att hon sa att den va ful, sen blir det att hon sa att tjejen hade fula kläder, sen att helt plötsligt tjejen va ful. När det då kommer till tjejen som hade kläderna får hon då höra att en tjej sagt att hon va ful. Roligt va? (ironi).
 
Så rykten är just rykten. Dom är inte sanna. Folk förvränger saker och tappar bort delar av sanningen. Dom lägger till och tar bort. Till sist så blir det heeeelt annat än sanningen. Så får man te.x gå rundor och bli kallad slampa för något man inte gjort, bli kallad äcklig för något man inte gjort.
 
Så sluta säga vidare saker. Även om det inte är med meningen så kommer någon tappa bort delar av sanningen. Säga saker dom "tror" då dom inte kommer ihåg allt. Rykten växer medan det sprids.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




Trackback
RSS 2.0