Skärp er Sverige!

 
Mitt ex berättade att han läst på aftonbladet att arbetsförmedlingen skickar flera 1000 människor till soc pågrund av att det inte finns några jobb. De kan inte hjälpa dem. Det har blivit så ont om jobb i Sverige och vi är på väg längre och längre ner i en lågkonjuktur.
 
Det sjuka är att detta året ska Sverige också släppa in 100 000 invandrare. Wtf?! Varför det när Sverige inte ens kan ta hand om dem de redan har? Nu menar jag inget rasistiskt, jag menar inte att Sverige bara ska ta hand om svenskarna, utan alla som bor i sverige nu, svenskar som invandrare. Ta hand om dem innan ni släpper in fler.
 
Hur kommer egentligen Sverige se ut om några år? Inga jobb, folk som får gå på soc. Det gör ju så Sverige bara blir fattigare när folk tvingas ta pengar från soc. Hur tänker Sverige egentligen? Jag tror Sverige har blivit så nojiga med det här med att vara invandrar vänligt att det går över styr. Och det sjuka är att det är ju oftast inte invandrarna som bölar och klagar på allt, det är svenskarna.
 
Jag blir så trött på sånt här. Hjälp folket som redan är här innan ni släpper in nya!!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Men okej.. Sluta missbruka termen invandrare. Alla "invandrare" kommer inte hit för utnyttja systemet och leva på bidrag. 2010 så var 20 000 av de 98 000 som räknas som "invandrare" ETNISKA SVENSKAR som föddes i Sverige. Tror du det är socialfall också hela högen? Vet du inte att ju fler människor det finns, desto större blir konkurrensen och köpkraften, som SKAPAR jobb.
En del kommer behöva bidrag ja, men de flesta bidrar till Sveriges ekonomi positivt i det långa loppet. Anledningen till Sveige börja ta emot invandrare från början var för att Sverige skulle växa. Inte så att det finns ont om plats i Sverige. Jämför bara med andra länder... Yta o befolkning. Sen finns det flyktingar som kommer från krigsländer utanför Europa som har betydligt svårare att komma in i det svenska samhället eftersom det är så långt ifrån var dem kommer ifrån, va dem växt upp med och va dem lärt sig och upplevt. Men bara för dem förmodligem kommer leva på bidrag en längre tid för ingen vill ge dem ett arbete, ska vi bara stänga gränsen för dem inte ekonomiskt gynnar det för Sverige? Hur humant är det? Tänk om det varit krig i Sverige och Irak inte velat släppa in oss för vi har svårt och anpassa oss till deras kultur? Tänk tvärtom. Läs på lite mer innan du uttalar dig. Och vem menar du är det som ska "ta hand om" folket i Sverige? Ska politikerna ta hand om människorna som de är handlingsförlamade allihopa? Vuxna människor får väl ta hand om sig själva? De som styr i Sverige/regeringen som jag antar du menar är "föräldrarna" i Sverige, där bestämt det bara om skatter, miljön, skolor och liknande. De tar väl inte ansvar för människans slutliga handling i vardagen? Så konstigt resonomang, landet tar inte hand om folket utan snarare folket som tar hand om landet.

Svar: Omg, du verkar inte vara läskunnig. Antingen det eller så är du trög. För halva din text har jag inte skrivit något om. -.-
littledolly.blogg.se

2013-02-05 @ 05:16:17
Postat av: Björkenstein

Håller med.. Det är redan svårt att få jobb som det är dessutom.

Svar: Ja precis!
littledolly.blogg.se

2013-02-05 @ 12:56:09
URL: http://www.nattstad.se/bj%C3%B6rkenstein
Postat av: livetmedbordercollie.emmieswords.se

Åh herregud Sandra, termen invandrare är fri att använda hur mycket man vill!
Stå på dig!!!
Håller med dig till 100%.
Men att tycka så eller beställa n-boll o kaffe e rasistiskt nuförtiden :-(. Överdriv Sverige!!

Kram'

2013-02-07 @ 00:14:05
URL: http://livetmedbordercollie.emmieswords.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Trackback